Forajul orizontal dirijat – AVANTAJE

Forajul orizontal este o metodă rapidă, exactă și igienică care înlocuiește cu succes instalarea conductelor prin săpătură clasică deschisă. Utilizarea acestei tehnologi, a personalului calificat, reprezintă avantaje considerabile prin reducerea timpului de execuție, reducerea costurilor, ridicarea gradului de calitate al lucrărilor, eliminarea completă a disconfortului produs traficului auto și pietonal.

Avantajele acestei tehnologii de foraj orizontal dirijat sunt: evitarea săpăturii deschise, elimină operațiile de excavare și transport a materialului excavat, structura solului pe traseul forajului rămâne intactă, este o metodă rapidă, eficientă, nu necesită spațiu de lucru mare și se poate face pe distanțe relativ lungi.

Forajul pilot sau forajul orizontal dirijat presupune introducerea prăjinilor de foraj în pământ și apoi capul de forare este dirijat pe traseul stabilit de un receptor care se afla la suprafață. Localizarea și dirijarea capului de foraj se face prin unde electromagnetice, de către o persoană care se află deasupra traseului forajului. Această persoană primește cu ajutorul unui detector coordonatele capului de foraj, inclusiv, poziția, adâncimea și înclinația.